RECEPT ZA ČOKOLADNI PUNČ: Toplo zimsko piće lako napravite kod kuće sa par sastojaka

Punč je, uz kuvano vino najpopularnije alkoholno zimsko piće. Mi vam donosimo recept za ovaj napitak sa dodatkom čokolade.

Shutterstock

Punč je vrsta koktela koji se sastoji od grudvica voća i soka. Postoje različite vrste recepta i varijanti koji mogu biti s alkoholom ili bez. Punč se pojavio prvi put u 17. veku. Obično se servira u činiji koju nazivamo i činija za punč. Ne morate da čekate praznike da biste uživali u ovom aromatičnom napitku - napravite ga sada.

  • Sastojci:
  • 150 g tamne čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 400 ml mleka
  • 150 ml ruma
  • prstohvat soli

Priprema:

Tamnu i mlečnu čokoladu izlomite na kockice i stavite u šerpicu. Sipajte mleko pa polako na šporetu topite čokoladu na nižoj temperaturi. Kada se otopi ubacite rum i so i malo pojačajte vatru kako bi punč provrio. Pustite ga da se kuva nekoliko minuta, sklonite s vatre i odmah poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE