Ova kremasta salata ulepšaće svaku svečanu trpezu. Iznenadite ukućane nešto drugačijim receptom za slavsku kremastu salatu. Idealna kombinacija sastojaka za sve prilike. Možete da dodate, oduzmete, servirate u činiji, na tanjiru, pravite kuglice ili bilo koje druge oblike. Jednostavno, recept koji budi kreativnost, a o ukusu da ne govorimo.
- Sastojci:
- 300 g krem sira
- 100 g kisele pavlake
- 50 -100 g suve slaninice
- 50g rendanog kačkavalja
- 20 g pečenog susama
- 20 - 30 g samlevenog krekera
- začini (so, biber, mlevena paprika i beli luk u prahu)
- Za dekoraciju:
- 200 g čedar sira
Priprema:
Sjediniti krem sir i kiselu pavlaku, pa smesi dodatiseckanu slaninu, kačkavalj, susam, mlevene krekere, začine i špatulom lepo umešati. Smesu izručite preko providne folije, blago oblikovati oblik koji želite i uviti skroz čvrsto. Odložiti u zamrzivač na pola sata. Za to vreme narendati čedar sir. Nakon pola sata skinuti lagano foliju i prebaciti na tanjir za serviranje. Preko blago utisnuti rendani čeder sir koji daje poseban efekat, a i ukus. Odmah služiti uz krekere, prepečeni hleb, kroasane ili kao salatu u malim činijicama.
Recept poslala Bojana Miličević
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE