Kako dolazi hladnije vreme tako se približava sezona slava, ali i praznika. Slavski i praznični svečani sto je ono čemu se najviše radujemo, a ako želite da se pokažete kao prava domaćica na vreme izaberite šta ćete da pripremate. Ono što je najzanimljivije i što svi vole su predjela, u koja spadaju i salate. Svaka salata sa krompirom je rado viđena, pa isprobajte i ovaj recept sa dimljenim kobasicama i kiselim krastavcima. Sigurno će vam se dopasti, ukrasiće svaki slavski sto, a poprilično se lako pravi.
- Sastojci:
- 5 krompira
- 150 g dimljene kobasice
- 1 ljubičasti luk
- 4 kašike gustog jogurta ili pavlake
- 5 kiselih krastavaca
- 1 kašičica senfa
- 3-4 kašike limunovog soka
- malo peršuna
- 2-3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Krompir nemojte da ljuštite, nego ga samo operite i stavite u šerpu. Prelijte vodom, a onda kuvajte 15-20 minuta nakon ključanja. Procedite i ostavite da se malo prohaldi, pa skinite koru. Isecite krompir na kockice, pa stavite u činiju. Sipajte maslinovo ulje, limunov sok, malo soli i biber. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun, promešajte i ostavite da malo upije. Dodajte sekcani kiseli krastavac, ljubičasti luk i kobasicu. Zatim sipajte senf i jogurt (pavlaka) i dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE