POSNE VANILICE SA DŽEMOM OD ŠLJIVA NA MILENIN NAČIN: Osvajaju na prvi zalogaj, a prave se super lako

Sada lako i vi možete da ih napravite.

Milena Jovanović

Vanilice su sitni kolači koji spadaju među omiljene na srpskim slavama. Mogu se praviti u posnoj ili mrsnoj varijanti, a ono što im je zajedničko jeste prhko testo koje se topi u ustima. Napravite i vi ove ukusne male zalogaje i oduševite svoje goste.

  • Sastojci:
  • 250 g margarina
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 200 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šećera u prahu od koga se odvoji za smesu 3 kašike a ostatak služi da se vanilice uvaljaju
  • džem po izboru 

Priprema:

Umutiti margarin sa 3 kašike šećera u prahu. Dodati puding od vanile pa postepeno dodavati brašno i vanilin šećer. Umesti testo koje se rastanji na debljinu od pola cm i vadi modlom za vanilice. Ređati na pleh, peći na 200 stepeni, ali da ostanu bledo žute. Kada su pečene spajati po dve džemom i uvaljati u prah šećer.

Recept poslala Milena Jovanović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE