Kada na slavama dođe red na slatkiše domaćice obično iznesu sitne kolače. Ali, kada bismo vam rekli da možete da napravite tortu koja se ne peče, a izgleda tako raskošno i dekorativno da će zaseniti ceo slatki sto, da li biste je napravili. Recept stiže u nastavku, a ova torta sa nutelom i piškotama je dostojna zamena za sitne kolače.
- Sastojci:
- 150 g piškota
- 30 g nutele
- 200 ml mleka
- za prvi fil:
- 2 kesice praška za puding sa ukusom vanile
- 700 ml mleka
- 150 g šečera
- za drugi fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 140 g šećera u prahu
- za glazuru:
- 150 g čokolade
- 50 ml toplog mleka
Priprema:
U kalup poređajte jedan red piškota umočenih u mleko a odozgo namažite malo nutele. Napravite prvi fil: U šerpici zagrejte mleko sa šećerom pa dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne pa sipajte preko piškota. Stavite na 40 minuta u frižider. Zatim premažite preko pudinga još malo nutele. Napravite drugi fil: Umutite pavlaku sa šećerom u prahu pa sipajte preko. Poravnajte pa poređajte još jedan red piškota umočenih u mleko i prelijte glazurom. Stavite u frižider na 2 sata pre sečenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE