Đurđevdan je jedna od većih srpskih slava, a ako je proslavljate, onda na vašoj svečanoj trepzi treba da se nađu i sitni kolači. Posle fenomenalne klope svi jedva čekaju da se zaslade,a ako poslužite čokoladne tiramisu kuglice, nećete pogrešiti. Svi koji vole čuvenu italijansku poslasticu, obožavaće i ove sitne kolače. Jednostavno se pripremaju, a gosti će se otimati.
- Sastojci:
- 3 mala pakovanja piškota
- 1 kašičica instant kafe
- 100 ml vode
- 2 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 250 g maskarpone sira
- mlečna čokolada
- slatki kakao
Priprema:
U šolju sipajte kafu i dodajte vrelu vodu. Promešajte, pa sipajte šećer i rum. Mešajte dok se šećer ne otopi, pa sipajte kafu u posudu. Piškote izblendirajte, pa dodajte u kafu. Dodajte i maskarpone pa dobro sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Uzmite malo smese, rastaljite na dlanu, pa sipajte čokoladu koju ste istopili. Oblikujte kuglicu i uvaljajte u slatki kakao. Uklonite višak kakaoa tako što ćete kuglicu staviti u cediljku i malo protresite. Mogu da se jedu odmah, ali su bolje ako malo odstoje u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa