POSNA SALATA SA DVE VRSTE RIBE: Samo 6 sastojaka i 20 minuta za pripremu

Dekorativna posna salata sa dve vrste ribe ulepšaće svaku slavsku trepzu, a lako se pravi.

Printscreen/YT/Алена Митрофанова

Počela je sezona slava i svaka domaćica želi da njena slavska trpeza izgleda što lepše i da hrana bude preukusna. U sredu je Mitrovadan, pa slavksa trepza mora da bude posna, mi vam donosimo sjajan recept za posnu salatu sa dve vrste ribe. Ne samo što je ukusna i lako se pravi, ona je i ukras svake trpeze. U ovu posnu salatu pored tunjevine i lososa ide i feta sir, pa je i osvežavajuća. 

Sastojci:

  • 1 krastavac 
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 200 g posnog feta sira
  • 2 pakovanja dimljenog lososa
  • 200 g tunjevine
  • mirođija

Recept za posnu salatu sa dve vrste ribe: 

U posudi pomešajte posni feta sir, tunjevinu koju ste procedili, pa dodajte sitno seckani krastavac i luk. Lepo sjedinite. Manje posude obložite providnom folijom, pa po dnu i ivici poređajte dimljeni losos. Sipajte unutra smesu za posnu salatu saribom, pa zatvorite providnom folijom i ostavite kratko u frižideru. Zatim skinite foliju, pa okrenite posnu salatu na tacnu i opet skinite foliju. Ukrasite mirođijom.

Pročitajte i ovo: Recept za posnu mimoza salatu

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Posna salata sa povrćem  Instagram/healthfitnessguide_

Izvor: StvarUkusa