Počela je sezona slava i svaka domaćica želi da njena slavska trpeza izgleda što lepše i da hrana bude preukusna. U sredu je Mitrovadan, pa slavksa trepza mora da bude posna, mi vam donosimo sjajan recept za posnu salatu sa dve vrste ribe. Ne samo što je ukusna i lako se pravi, ona je i ukras svake trpeze. U ovu posnu salatu pored tunjevine i lososa ide i feta sir, pa je i osvežavajuća.
Sastojci:
- 1 krastavac
- 1/2 ljubičastog luka
- 200 g posnog feta sira
- 2 pakovanja dimljenog lososa
- 200 g tunjevine
- mirođija
Recept za posnu salatu sa dve vrste ribe:
U posudi pomešajte posni feta sir, tunjevinu koju ste procedili, pa dodajte sitno seckani krastavac i luk. Lepo sjedinite. Manje posude obložite providnom folijom, pa po dnu i ivici poređajte dimljeni losos. Sipajte unutra smesu za posnu salatu saribom, pa zatvorite providnom folijom i ostavite kratko u frižideru. Zatim skinite foliju, pa okrenite posnu salatu na tacnu i opet skinite foliju. Ukrasite mirođijom.
Pročitajte i ovo: Recept za posnu mimoza salatu
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa