SLANA TORTA SA BATACIMA I KROMPIROM: Slavsko predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije goste

Obogatite slavsku trpezu sjajnim receptom za slanu tortu sa batacima i krompirom.

Printscreen/YT/ Кулинарим с Таней 2.0

Ako slavite Aranđelovdan u ponedeljak predlažemo jednu sjajnu slanu tortu kao predjelo. Ova slana torta sprema se sa pilećim batacima. Za prvi sloj se ređa rendani krompir, a nakon toga omiljeni namaz - majonez. Slana torta sa piletinom i krompirom ulepšaće vašu trpezu, a ukus će se dopasti svim generacijama.

Sastojci:

  • 2-3 barena krompira
  • 3-4 dimljena bataka
  • 5 kuvanih jaja
  • 1 stabljika mladog crnog luka
  • 160 g topljenog sira
  • 250 g majoneza
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Recept za slanu tortu sa batacima i krompirom:

Izrendajte ohlađen krompir kao prvi sloj slane torte. Okolo stavite pokretnu ivicu. Pospite soli i bibera po ukusu. Promešajte majonez i biber, pa stavite u špric za kolače. Potom nanesite uz pomoć šprica majonez preko krompira. Skinite kožicu sa bataka, iseckajte ih, pa dodajte preko majoneza. Nanesite ponovo majonez preko bataka. Odvojite žumanca i belanca, pa onda izrendajte preko majoneza najpre žumanca. Promešajte ih blagim pokretom, pa nanesite majonez. Iseckajte stabljike luka (ostavite malo sa strane), pa pospite njima slanu tortu. Topljeni sir najpre stavite u zamrzivač na pola sata, pa i njega izrendajte preko luka. Ponovo dodajte majonez, pa izrendajte belanca na vrh slane torte. Stavite u frižider na par sati. Skinite ivicu oko slane torte i pospite sa malo iseckanih stabljika luka.