NAJBOLJA PRŽENA RIBA ZA SVETOG NIKOLU: Mekana iznutra, a kora savršeno hrskava

Napravite najukusniju prženu ribu za slavu Sveti Nikola, a potrebno je samo da uvaljajte u brašno i da umočite u vodu.

Printscreen/YT/Schneller Koch

Počela je sezona slava, a jedna od najvećih je i Sveti Nikola koja pada u toku Božićnog posta, pa mora da bude posna. Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša. Ipak, ako ste ljubitelj jednostavnijih jela, predlažemo vam da napravite prženenu ribu, ali po ovom fantastičnom receptu. Riba se kao i uvek uvalja u brašno, a onda je umočite i u vodu, pa kratko pržite. Dobićete hrksavu koricu i mekanu unutrašnjost. Uživajte! 

Sastojci: 

  • fileti ribe po želji 
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g brašna

Recept za prženu ribu za slavu Sveti Nikola 2023. godine: 

Filete ribe po želji dobro posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Pomešajte kukuruzno i obično brašno, pa dodajte začine po želji. Možete da dodate i začine po želji, pa promešajte. Uvaljajte ribu u brašno, a zatim i u hladnu vodu. Dobro ocedite i pržite u zagrejanom ulju. Riba poslužite za slavu Sveti Nikola. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo)  Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)