DOMAĆI HLEB SA SOČIVOM UMESTO BRAŠNA: Nema mešenja testa, sve se samo umuti, a ulje dodajte da bi bio mekši (VIDEO)

Neobičan domaći hleb bez brašna.

Printscreen/Youtube/One day One recipe

Više ne morate da potrošite mnogo vremena na pripremu domaćeg hleba. Napravite ovaj bez brašna, kvasaca i mešenja testa za samo par minuta. Umesto brašna koristite crveno sočivo, sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 350 g crvenog sočiva
  • 1 prstohvat soli
  • 60 ml ulja (ovo će učiniti hleb mekim)
  • 130 ml vode 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • mešavina semenki

Priprema:

Sočivo potopite u vodu preko noći. Procedite i operite zrna. Stavite u secko ili blender, dodajte so, ulje, vodu, prašak za pecivo. Mutite dok smesa ne postana glatka. Kalup za hleb obložite pek papirom, izlijte smesu i pospite prepečenim semenkama. Pecite na 180 stepeni 20-25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE