ZABORAVITE NA KUPOVNI - NAJBOLJI DOMAĆI HLEB: Uradite jednu stvar pre pečenja i biće hrskav spolja, a mekan unutra

Uz ovaj recept svako će moći da napravi domaći hleb.

Printscreen/YT/ einfach lecker

Ljudi obično izbegavaju da mese testo i prave domaći hleb ili kiflice jer misle kako im neće uspeti. Ali, nema ništa lepše od ukusa vrućeg hleba tek izvađenog iz rerne. A tek miris koji se širi kućom dok se peče. Zaboravite na pekaru i kupovni hleb, jer vam donosimo recept za jednostavan hleb koji uspeva bukvalno svima. Kako bi korica bila hrskava, a unutrašnjost mekana ubacite testo na par sekundi u vrelu vodu. 

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka 
  • 1 kašika šećera 
  • 1/2 kašičice suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike biljnog ulja 
  • 320 g brašna 

Priprema:
U toplo mleko sipajte kvasac i šećer i promešajte. Zatim dodajte so, ulje i brašno i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji 40 minuta. Podelite testo na 2 dela, oblikujte loptice i razvucite oklagijom. Urolajte i dobro pritisnite krajeve. Pokrijte krpom i ostavite još 10 minuta. Za to vreme uključite vodu da provri. Potopite testo u vrelu vodi na 10-15 sekundi. Stavite na pleh obložen pek papirom, pa nožem zasecite na par mesta. Pospite brašnom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE