IZLIVENA PITA SA KOBASICAMA I SIROM: Nikad lakša priprema bez kora, a odlična je i sutradan (VIDEO)

Izlivena pita po ovom receptu pravi se očas posla.

Printscreen/Youtube/Simple RECIPES

Za sve ljubitelje brzih pita, stiže još jedan odličan, a praktičan recept. Ova izlivena pita sa kobasicama i sirom može da vam bude obrok ili prilog uz glavno jelo. Još jedna odlična stvar je što je i sutradan jednako ukusna.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 250 ml kefira
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g kobasica
  • 200 g tvrdog sira
  • 1 kašičica susama

Priprema:

Kobasice isecite na kolutove, a sir izrendajte. Jaja umutite sa kefirom i začinima. Dodajte brašno sa praškom za pecivo pa promešajte. Dodajte na kraju sir i kobasice, umešajte pa izlijte smesu u nauljen pleh. Pospite susamom. Peći 40 minuta na 180 stepeni. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE