JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA NARODNU POGAČU: Svaka domaćica je znala da je spremi, a košta manje od 100 dinara

Najjednostavniji način da spremite pogaču jeste da isprobate ovaj stari jugoslovenski recept.

Shutterstock

Jugoslovenske domaćice poznate su po tome što su mesile odlične pogače. Jedna od takvih je i ova narodna. Od najprostijih sastojaka koji su pritom i najjeftiniji umesite pogaču koja će nahraniti celu porodicu. Nekada se ona podrazumevala na trpezi, a služila se sa domaćim kajkamom, kiselim mlekom i paradajzom. 

  • Sastojci: 
  • 1,5 kg brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • so
  • voda po potrebi

Priprema: 
Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa postepeno dodajte vodu i umesite srednje tvrdo testo. Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjite. Viljuškom izbockajte testo, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE