MINI PICE - ITALIJANSKI SPECIJALITET: Nestaju u trenu iz pleha, a prave se od najmekšeg domaćeg testa (VIDEO)

Idealne za doručak, večeru, ili kad vam dođu gosti.

Printscreen/Youtube/Nefis TV

Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, ovaj recept za mini pice će vam dobro doći. Prave se od najmekšeg domaćeg testa, a nadeve birate sami po želji. Odlične su i kada vam dođu gosti, jer su praktične i izdašne.

Sastojci:
200 ml toplog mleka
120 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašičice šećera
10 g instant kvasca
3 ¼ šolje brašna
1 kašičica soli
Za sos:
paradajz sos
majčina dušica
Za nadev:
šunka
kobasica
zelena paprika
kačkavalj
masline

Priprema:

Za testo u veliku činiju stavite 200 ml toplog mleka, 120 ml tople vode, 100 ml ulja, 2 kašičice šećera i 10 g instant kvasca. Mešajte varjačom. Dodajte polovinu brašna i 1 kašičicu soli, mesite dok ne počne da se formira testo. Nastavite da mesite, unoseći ostatak brašna. Nastavite da mesite dok ne dobijete glatko, meko testo. Pokrijte testo plastičnom folijom, a zatim kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko 30 minuta.

U međuvremenu pripremite prelive i nadeve po želji. potom testo istresite na radnu površinu. Razvucite ga na kružni oblik. Čašom vadite oblike mini pica. U pleh obložen papirom za pečenje rešajte mini pice. Kašikom sipajte paradajz sos i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pospite seckanim sirom i stavite željene nadeve na pice. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE