Uštipci su tradicionalno pecivo koje svaka domaćica nauči da pravi u nekom trenutku. Obično se prave samo od testa, tako da mogu da se služe slatki ili slani. Isprobajte i rumunski recept za mekane uštipke, a u testo oni dodaju i kuvana jaja, kobasicu i sir. Neodoljivi zalogaji idelani za sve prilike.
Sastojci:
350 g kefira ili jogurta
1 jaje
200-220 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike ulja
100 g dimljene kobasice
2 kuvana jajeta
100 g tvrdog sira
1 mladi luk ili praziluk
1 veza peršuna
Priprema:
Jaje i kefir posolite, pa umutite. Dodajte brašno i sjedinite, pa sipajte sodu bikarbonu. Promešajte, pa sipajte ulje. Zatim u testo dodajte rendanu kobasicu, sir i kuvana jaja, kao i seckani peršun i mladi luk. Lepo promešajte da se sastojci sjedine. Smesu sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Zatim istisnite smesu u obliku valjka, pa pržite u zagrejanom ulju. Ako vam je ova metoda komplikovana, možete smesu vaditi kašikom i onda pržiti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE