DOMAĆI BUREK SA MESOM I HELJDINIM KORAMA: Sočan i pun nadeva - kada ga probate više nećete poželeti kupovni

Napravite burek u domaćoj radinosti od gotovih kora. Recept pročitajte u nastavku.

Stvar Ukusa

Burek sa mesom je odličan predlog za večeru, a vrlo jednostavno se sprema. Verujemo da ne postoji osoba koja ne voli burek, a kada budete isprobali recept u nastavku više nećete jesti kupovni. Ovaj je sočan i pun fila, a uz kiselo mleko najbolje ide.

  • Sastojci:
  • pakovanje heljdinih kora za pitu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 manje šargarepe
  • so, biber, mlevena paprika, bosiljak
  • malo paradajz soka
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje za premazivanje
  • susam

Priprema:

Najpre u tiganju propržite seckan crni luk i šargarepu. Kada omekša dodajte mleveno meso i dinstajte dok se dobro ne uprži. Na kraju dodajte so, biber, mlevenu papriku, bosiljak i malo paradajz soka. U pleh stavite pek papir pa ređajte kore. Prvu i drugu koru premažite maslinovim uljem, a na treću stavljajte nadev od mesa. Tako do utroška materijala. Poslednju koru premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE