Burek sa mesom je odličan predlog za večeru, a vrlo jednostavno se sprema. Verujemo da ne postoji osoba koja ne voli burek, a kada budete isprobali recept u nastavku više nećete jesti kupovni. Ovaj je sočan i pun fila, a uz kiselo mleko najbolje ide.
- Sastojci:
- pakovanje heljdinih kora za pitu
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 manje šargarepe
- so, biber, mlevena paprika, bosiljak
- malo paradajz soka
- maslinovo ulje
- 1 jaje za premazivanje
- susam
Priprema:
Najpre u tiganju propržite seckan crni luk i šargarepu. Kada omekša dodajte mleveno meso i dinstajte dok se dobro ne uprži. Na kraju dodajte so, biber, mlevenu papriku, bosiljak i malo paradajz soka. U pleh stavite pek papir pa ređajte kore. Prvu i drugu koru premažite maslinovim uljem, a na treću stavljajte nadev od mesa. Tako do utroška materijala. Poslednju koru premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE