MUSAKA SA SIROM: Sočna i brzo se sprema - ne zna se da li je ukusnija kada je topla ili hladna

Musaka sa sirom je odlična ideja za današnji ručak.

Shutterstock

Musaka je jelo od krompira koje se originalno pravi sa mlevenim mesom i prelivom od jaja i pavlake. Međutim postoje različite varijacije ovog specijaliteta, sa tikvicama, patlidžanom, i ova sa sirom. Koju god da napravite nećete pogrešiti, a uz sezonsku salatu imaćete ručak u kom će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 2 kg krompira
  • 2 dl mleka
  • 3 dl kisele pavlake
  • 2 crna luka
  • 50 g tvrdog sira
  • čen belog luka
  • maslac
  • so i biber

Priprema:

Mleko i zgnječeni beli luk prokuvajte pa ostavite da se ohladi. Nakon toga umešajte u mleko kiselu pavlaku i malo posolite. Crni luk isecite na kolutove i prodinstajte na maslacu. Krompir isecite na tanje kolutove.

Posudu za pečenje premažite maslacem. Po dnu složite kolutove krompira, zatim dodajte dinstan luk, a zatim opet poređajte krompir i začinite ga biberom i solju. Zatim krompiru dodajte mleko i pavlaku. Posudu prekrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta. Zatim narendajte sir odozgo i vratite musaku u rernu da se sir zapeče.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE