RECEPT ZA NAJMEKŠE MESO IKADA: Tajna je u dugom kuvanju u predivnom sosu od crvenog vina - ni nož nije potreban (VIDEO)

Bilo koje meso ako kuvate u sosu od crvenog vina biće mekano kao duša.

Printscreen/YT/ ¡Que Viva La Cocina!

Nije lako uvek spremati meso jer može da ispade gumeno i tvrdo, ali sa ovim receptom nema greške. Koje god meso krenete da spremate ispašće mekano i sočno. Sos je predivan, a pravi se od vina, bujona i povrća i meso se u njemu kuva dugo, pa vam nož nije ni potreban da sečete, samo će se odvajati. 

Sastojci:
8 komada goveđeg ili svinjskog mesa
1/2 crvene paprike
1/2 zelene paprike
2 čena belog luka
1 crni luk
2 šargarepe
1 flaša crvenog vina
250 ml goveđeg bujona

Priprema:
Šnicle mesa po izboru propržite sa svake strane po 2 minuta. Treba da ostane malo sirovo unutra. Zatim izvadite iz šerpe, pa u istu stavite sitno seckan crni luk, šargarepu, paprike i beli luk. Pomešajte i dinstajte na srednjoj temepraturi nekih 10 minuta. Zatim vratite meso i sipajte vino i bujon. Poklopite i kuvajte na niskoj temperautri još 2-3 sata nakon ključanja. Zatim ponovo izvadite meso, a sav sos sipajte u blender i usitnite. Vratite u šerpu i vratite i meso. Uhvatite šerpu za ručke i pola protresite kako bi sos obložio meso, nemojte da korisitite kašiku. Kada krene da ključa isključite i jelo je gotovo. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE