RECEPT ZA NAJHRSKAVIJE BELO MESO: Prvo marinirajte, a onda uvaljajte u brašno i pržite samo 3 minuta! (VIDEO)

Zanimljiv recept za hrskavo belo meso.

Printscreen/YT/Recipe30

Da li znate kako da napravite neverovatno sočno i hrskavo belo meso? Ovim zalogajima niko neće moći da odoli, a zaista se jednostavno pripremaju. Tajna je u marinadi koja se pravi od jogurta, mleka i limunovog soka. Marinirajte meso minimum sat vremena, ali je poželjno da odstoji preko noći ako želite da bude super sočno. Marinada ne čini samo meso sočnim, nego ga i omekšava, ali i sprema za sledeći korak, a to je brašno. Ako želite dodatnu hrskavost, propržite ga dva puta, prvo samo jedan minut i ostavite da se ohladi. Zatim ga pržite drugi put, oko minut, dok ne budu skroz kuvano. 

Sastojci: 

  • 2 pileća filea 
  • 4 kašike jogurta
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 ceđenog limuna
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 šolje kukuruznog skroba
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica korijandera u prahu
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašičice origana

Priprema:
Piletu isecite na kockice dok je još smrznuta, pa u posudi pomešajte jogurt, mleko, limunov sok i so. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Pokrijte i ostavite u frižideru minimum jedan sat ili preko noći. U posudi pomešajte brašno, skrob, prašak za pecivo, so, korijander, slatku papriku, vider, crni luk u prahu, beli luk u prahu i origano. Sve to dobro promešajte. Izvadite meso iz frižider i ostavite da odstoji na sobnoj temepraturi oko 30 minuta. Zatim piletinu ubacite u smesu sa brašnom i pržite u dobro zagrejanom ulju. Nemojte sipati previše mesa u tiganj i sačekajte da ispliva na vrh. Prži se otprilike nekih 3 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE