TELETINA JE OBIČNO TEŠKA ZA PRIPREMU, OVAJ RECEPT JE ČISTA 10: 2 začina i 2 puta bacite pogled na meso - meko je ko duša

Napravite teleće pečenje kod kuće. Odličan recept za meso uz minimalno začina, a odlično je i za slavu.

Printscreen/Instagram/healthyfood.addiction

Domaćice se obično ne usuđuju da same pripremaju teleće pečenje kod kuće, međutim, uz recept u nastavku počeće to da praktikuju. Naime, za najukusniju teletinu biće vam potrebna samo 2 osnovna začina i malo strpljenja. A rezultat je meso koje se samo raspada i meko je poput putera. Ovaj specijalitet poslužite na slavskoj trpezi uz pečeni krompir i slavske salate.

  • Sastojci:
  • 1 goveđe pečenje bez kostiju (oko 2 kg)
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pečenje obilno začinite sa obe strane solju i biberom. Dodajte u posudu za pečenje, prekrijte folijom i pecite 4 sata. Izvadite pečenje iz rerne i iseckajte pomoću dve viljuške. (Ako se pečenje ne rastavlja lako, vratite ga u rernu na 30 minuta). Pojačajte rernu na 220 stepeni. Iseckane komade pečenja sipajte u istopljenu masnoću i stavite u rernu, nepokriveno, na 10-15 minuta dok se komadi lepo ne karamelizuju.

This browser does not support the video element.

Teletina iz rerne  Instagram/healthyfood.addiction

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE