Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Pripremljen na pravilan način može biti jako ukusan i zdrav.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- pola crnog luka, seckanog
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 jaje + 1 žumance
- pola kašičice soli
- malo bibera
- pola kašičice paprike
- 1 kašika paradajz paste
Priprema:
Karfiol kuvajte u slanoj vodi 10 minuta. U činiji pomešajte mleveno meso sa lukom, peršunom, jajetom, solju i biberom. Izdubite glavicu i napunite karfiol pripremljenom mešavinom mesa. Premažite paradajz pastom, žumancetom i paprikom. Pecite na 180°C 1 sat.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE