KARFIOL PUNJEN MLEVENIM MESOM: Ručak za 10 koji se lako pravi - za lepšu koricu premažite ga mešavinom od 3 sastojka

Isprobajte još jedan recept za ukusno jelo sa karfiolom.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Možete ga pripremiti na mnogo načina, a on će vašem organizmu obezbediti mnogo korisnih sastojaka. Spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Pripremljen na pravilan način može biti jako ukusan i zdrav.

  • Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • pola crnog luka, seckanog
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 jaje + 1 žumance
  • pola kašičice soli
  • malo bibera
  • pola  kašičice paprike
  • 1 kašika paradajz paste

Priprema:

Karfiol kuvajte u slanoj vodi 10 minuta. U činiji pomešajte mleveno meso sa lukom, peršunom, jajetom, solju i biberom. Izdubite glavicu i napunite karfiol pripremljenom mešavinom mesa. Premažite paradajz pastom, žumancetom i paprikom. Pecite na 180°C 1 sat.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE