Dobrih ideja za ručaknikad dosta, a naš današnji predlog će vam se garantovano dopasti. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte ovaj sa mlevenim mesom i kupusom koji se pravi jednostavnije od originala. Kombinacija sastojaka je čarobna, tako se dobro uklapaju i kombinuju, da će ovaj ručak oduševiti sve, čak i decu. A naš savet je da poslužite samo sa hlebom.
- Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa (po izboru)
- 1 ljubičasti luk
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 150 g pečuraka
- 150 g čeri paradajza
- 250 ml paradajz sosa
- 450 g kupusa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog bosiljka
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, a onda dodajte i sitno seckani crni luk i pržite još nekih minut. Zatim dodajte mleveni beli luk, a nakon toga i rendanu šargarepu. Opet pržite par minuta, pa dodajte seckane pečurke. Začinite po želji i dobro promešajte, pa dodajte čeri paradajz isečen na polutke i paradajz sos. Dobro promešajte i krčajte 5-10 minuta, a zatim dodajte i rendani kupus (ili isečen na trake). Lepo promešajte, pa poklopite i kuvajte još 10 minuta. Gotov gulaš pospite seckanim peršunom. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa