Meksičke specijalitete, kao što su takosi, naćosi... obožavaju u celom svetu, a mi vam danas donosimo još jedan recept koji će vas oboriti s nogu. Reč je o jelu sa mlevenim mesom preko kojeg se sipa smesa za proju, a na kraju se posipa rendanim sirom. Kombinacija proje i mlevenog mesa je fenomenalna i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više.
- Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa (goveđeg)
- 230 g kukuruza
- 280 g paradajza
- 1 crni luk
- 2 kašičice tako začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašika mlevenog belog luka
- 600 g tvrdog sira
- 300 g kukuruznog brašna
- 2 jajeta
- 2/3 šolje mleka
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Zatim dodajte kukuruz (iz konzereve ili smrznuti), kao i sitno seckani paradajz. Dobro promešajte. Pospite tako začinom, kuminom, crnim lukom u prahu, posolite i pobiberite i dobro sjedinite. Ostavite da se krčka još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i dodajte rendani tvrdi sir (300 g). Lepo promešajte da se sir otopi, pa sipajte smesu u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte brašno sa mlekom i jajima, pa sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, pa pospite rendanim sirom (300 g) i pecite još 5 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa