Ponekad su najukusniji recepti i oni najjednostavniji, a upravo takav je i ovaj za krmenadle. Mada se ovo svinjsko meso sprema lako, ponekad se dešava da ne uspe i da postane suvo tokom pečenja. Takve greške se dešavaju svima, a mi vam donosimo najlakši recept za najsočnije krmenadle. Potrebni su vam samo začini i malo aromatičnog putera i jelo će biti nikad ukusnije.
- Sastojci:
- 4 krmenadle
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 kašičicacrnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašike kreolskog začina
- 1 kašičica italijanskog začina
- 3 kašike neslanog putera
- 2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte sve začine, pa meso prelijte uljem i lepo utrljajte. Zatim u krmenadle utrljajte i smesu začina i to sa obe strane. Ispržite na malo ulja prvo sa jede strane, pa okrenite. Kada okrenete meso, na njega stavite kašičicu aromatičnog putera. On se pravi tako što se pomeša puter sobne temeprature sa seckanim peršunom i mlevenim belim lukom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa