Poznati engleski kuvar, Džejmi Oliver, na svom Yt kanalu deli fantastične recepte za neka od najukusnijih jela. Svi oni koji vole da kuvaju ili da eksperimentišu sa sastojcima, u njegovim kuvarima i na njegovom kanalu mogu da pronađu neke od najazanimljivijih jela. Danas vam donosimo recept za piletinu sa kuskusom koja se služi sa tzatziki salatom (caciki salatom). Ovo neobično jelo savrešno kombinuje različite namirnice, a može svako da ga napravi.
- Sastojci:
- Za kuskus:
- 300 g kuskusa
- 2 paprike
- 1 ljuta papričica
- 4 mladog luka
- 1/2 veze sveže mirođija
- 200 g graška
- 1 mala šaka crnih maslina
- 40 g feta sira
- Za meso:
- 400 g pilećeg filea
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke crvene paprike
- 1 limun
- Za caciki:
- 1/2 krastavca
- 250 g jogurta
- 1/2 limuna
- 1 šaka sveže nane
Priprema:
Kus kus prelijte ključalom vodom, pa pokrijte. Piletinu posolite i pobiberite, pa pospite origanom i slatkom paprikom, kao i rendanom korom limuna. Pokrijte pek papirom, pa izlupajte tučkom za meso. U tiganju zagrejte malo ulja, pa ispržite meso. U drugoj posudi izrendajte krastavac, pa ga posolite. Ostavite da pusti vodu, pa dobro procedite. Pomešajte sa jogurtom, sipajte sok od limuna, pobiberite, pa dodajte seckanu nanu. Sve dobro promešajte i caciki je gotov. Paprikama skinite peteljku i očistite ih od semenki, pa pomešajte u blenderu sa mladim lukom i mirođijom. Dobro izblendirajte. Grašak kratko blanšitajte, pa procedite. U tepsiju stavite kuskus, pa prelijte sokom od limuna i maslinovim uljem. Promešajte i dodajte grašak i seckane masline. Preko poređajte isečeno belo meso i pospite mrvljenom fetom. Poslužite uz caciki.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa