TELETINA IZ RERNE KAO ISPOD SAČA: Toliko je mekana da se raspada, a ukus božanstven

Ovaj recept za teletinu je toliko jednostavan, a ovako pripremljeno meso je neverovatno ukusno i mekano, toliko da se raspada.

Shutterstock

Jedno od najpopularnijih jela u restoranima je meso ispod sača. Ovo jelo nije baš najjednostavnije ako se priprema kod kuće, ali mi vam donosimo super recept za teletinu iz rerne, a kao da je ispod sača. Potrebna su vam dva osnovna sastojka koja ima svaka domaćica, a to su so i voda. Na kraju pečenja meso je toliko mekano da se raspada, a ukus je izvrstan. 

Pročitajte i recept za lovačke šnicle od teletine.

  • Sastojci: 
  • 5 kg telećih rebara i paufleka 
  • so 
  • 100 ml vode 

Priprema: 
Dublji pleh nauljite, pa stavite meso. Dobro posolite sa obe strane, pa sipajte vodu i opet malo ulja. Pokrijte aluminijumskom folijom. Zagrejte rernu na 220°C, a onda smanjite temeperaturu na 190°C i pecite tačno 2 sata i 40 minuta. Za to vreme nemoje da otvarate rernu. Nakon tog vremena izvadite meso, pa prelijte masnoćom iz pleha i vratite u rernu (bez folije). Pecite na 200°C dok ne porumeni. Prelijte meso još jednom masnoćom. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se pravi puter piletina  Instagram/Fooodkings

Izvor: StvarUkusa