Mekani pileći uštipci uvek su dobro rešenje za ručak. Brzo se spremaju, a ukus se dopada svim generacijama. Možete ih spremati sa krompirom, ali i u slatkom sosu sa medom i kečapom. U recept ide i sojin sos, a ukus pilećih medaljona je bogat i kao iz restorana.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- Za testo:
- 120 g pšeničnog brašna
- 150 ml vode
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog kvasca
- Za sos:
- 2 čena belog luka
- 100 ml kečapa
- 2 kašike meda
- 20 ml sojinog sosa
Recept za pileće uštipke u slatkom sosu:
Isecite pileći file na kockice, pa posolite i dodajte beli luk u prahu. Sjedinite sastojke dobro rukama. U drugoj posudi pomešajte pšenično brašno, vodu, jaje, umutite, pa ubacite so, beli luku prahu i suvi kvasac. Ubacite iseckanu piletinu, promešajte, pa je ispržite u dubokom ulju dok uštipci ne poprime zlatno-žutu boju. Vadite šupljikavom kašikom pileće uštipke i ređajte po ubrusu. U drugi tiganj sipajte malo ulja, zagrejte na laganijoj vatri pa dodajte iseckan beli luk, promešajte, pa ubacite kečap, med i sojin sos. Ubacite pileće uštipke, promešajte i služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.