Krompir zapečen sa kobasicama i sirom

Krompir zapečen sa kobasicama i sirom je neodoljivo gurmansko jelo. Kobasica daje savršenu aromu, a sir se samo topi. Jednostavno i brzo jelo.

prt scr / instagram / canva / luana.receitas_

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 2 kobasice, isečene na kolutove
  • 1 luk isečen na trakice
  • šaka peršuna, iseckanog
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike pšeničnog brašna
  • 500 ml mleka
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • origano, po ukusu
  • kačkavalj, po ukusu

Pogledajte kako se pravi: 

Recept za krompir zapečen sa kobasicama i sirom:

Krompir prvo isecite na kolutove pa skuvajte, ali ne treba da bude previše mekan. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U međuvremenu propržite kobasice, pa im dodajte luk i peršun. Krompir prebacite u vatrostalnu posudu, a preko njega prebacite kobasice sa lukom i peršunom.

Otopite puter u šerpi, dodajte mu brašno i mleko pa posolite i pobiberite. Kuvajte dok se ne zgusne pa dodajte prstohvat muskatnog oraščića. Tom smesom prelijte krompire pa odozgo stavite kačkavalj. Pecite u rerni 10 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaću srpsku krompir salatu za praznike.

Pročitajte kako se prave filovani posni krompiri

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pržene krokete od krompira sa sirom  Instagram/gobblegrams

StvarUkusa