MUSAKA SA KROMPIROM I ŠUNKOM: Brže se sprema od klasične, a i kraće se peče - odlična ideja za ručak (VIDEO)

Evo kako se pravi musaka sa šunkom i krompirom.

YouTube/Screenshot/Ricette Fresche

Musaka se često priprema jer je jednostavna i svima uspeva. Sada možete još više da skratite vreme kuvanja jer ne morate da pržite mleveno meso, nego umesto njega dodajete šunku. Lagano i brzo na stolu imate ručak koji će obradovati celu porodicu. Poslužite sa američkom kupus salatom

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice luka
  • 120 g praške šunke
  • 3 kašike parmezana
  • 3-4 kašike brašna
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • prezle 

Priprema:

Krompir isecite na sitne kolutove, pa posolite. Crni luk isecite na kockice, pa propržite. U krompir dodajte parmezan, seckanu šunku, proprženi luk, pavlaku za kuvanje, brašno i dobro promešajte. Tepsiju nauljite i pospite prezlama. Sipajte smesu i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 50 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE