NIKAD LAKŠI RECEPT ZA SAVRŠENO GRILOVANI PATLIDŽAN: Odličan uz roštiljsko meso, a potrošićete 15 minuta na pripremu

Kao prilog mesu poslužite grilovani patlidžan, a ako ga spremite na ovaj način svideće se i najvećim izbirljivcima.

Printscreen/YT/ Tutti a tavola con uccia

Patlidžan nije svima omiljeno povrće, kao što je to slučaj sa tikvicama. Ovo povrće ima jak ukus i miris, ali ako se pripremi kako treba, može da bude izuzetno ukusno. Ako ga nikada do sada niste spremali ovo je najlakši recept, a patlidžan će biti baš sočan. Sve što treba da uradite je da ga ispečete i zatim preko sipajte predivan preliv. 

Sastojci: 

  • 2 patlidžana
  • 1 veza peršuna
  • 60 ml ulja 
  • 4-5 sušenih paradajza

Priprema:

Patlidžan isecite na kolutove, pa ga ispržite u gril tiganju. Peršun usitnite u blenderu, a zatim ga začinite po želji i prelijte uljem. Ako želite možete dodati i čen belog luka. Dobro promešajte, pa sipajte preko patlidžana. Ako želite dodajte preko i sušeni paradajz. 

Izvor: Stvar ukusa