POVRĆE IZ RERNE: Zdravije i ukusnije od prženog, a beli sos osvežava - savršen šareni prilog (VIDEO)

Izaberite povrće po želji i ispecite u rerni, a poslužite sa fenomenalnim belim sosom.

Printscreen/YT/ tastes from the village

Povrće iz rerne je odličan prilog, ali i super obrok kada želite nešto lagano, a ukusno. Samo se poređaju sastojci u pleh i isepeku. Mi vam predlažemo ovo povrće, vi svakako možete da koristite po želji. Ako poslužite sa osvežavajućim belim sosom to će biti pun pogodak, a uspeva i onima koji nikada ništa nisu skuvali. 

Sastojci: 
3 paprike babure 
1 ljuta papričica 
1 veliki krompir
2 tikvice
1 kašičica soli
1 kašičica tucane papričice
3 kašike maslinovog ulja
4 kašike jogurta
2 čena belog luka
mirođija

Priprema: 
Isecite papriku, ljutu papriku, krompir i tikvicu po želji. Ali bolje je da to budu manje trake. Zatim poređajte na pleh obložen pek papirom i lepo rasporedite. Nakon toga posolite, pobiberite, pospite tucanom paprikom i prelijte masilnovim ulje. Lepo promešajte i pecite na 170°C oko pola sata. Posle 15 minuta promešajte i vratite da se peče do kraja. Pomešajte jogurt, mleveni beli luk i promešajte, pa poslužite povrće sa napravljenim sosom. Pospite seckanom mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE