PEČENI KROMPIR U UMAKU OD JOGURTA: Najslasniji ručak bez mesa - kada jednom probate, stalno ćete praviti

Pečeni krompir je svima omiljeni, ali je još ukusniji ako se peče u umaku od jogurta.

Printscreen/YT/ Food & Recipes - Polskie

Krompir spada u najpopularnije povrće koje može da se pripremi na milion načina. Najpoznatiji načini pripreme su pečeni, pomfrit, pire... Donosimo vam recept za pečeni krompir, ali u predivnom umaku od jogurta. Na kraju se posipa sirom koji se topi. Ne postoji osoba koja će odoleti ovom krompiru, a za njegovu pripremu ne treba puno vremena. 

  • Sastojci:
  • 1,5 kg krompira
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml majoneza
  • 100 ml mleka
  • 3 čena belog luka
  • 250 g tvrdog sira
  • mladi luk

Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, pa posolite i pobiberite. U posudi pomešajte jogurt, majonez, mleko i mleveni beli luk. Sjedinite, pa dodajte pola količine rendanog tvrdog sira. Sipajte preko krompira i lepo promešajte. Ređajte u tepsiju i pospite preostalim rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 40-45 minuta. Pospite seckanim mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE