KAKO SE PRAVI NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Umesto zaprške koristite ovaj umak - predobro

Napravite lagani ručak sa spanaćem u bešamel sosu, a može da bude i postan, ako mleko zamenite ovsenim, a puter margarinom.

Printscreen/YT/Always Yummy!

Spanać je zdravo povrće koje se odlično slaze uz mnoge namirnice, a može da se služi i sirov, kuvan ili pečen. Postoje različiti recepti za spanać i ne zna se koji je ukusniji, a danas vam predlažemo da ga pripremite sa bešamel sosom. Ovaj poznati francuski umak se koristi umesto zaprške i daje poseban šmek jelu, a može da bude i postan, samo puter zamenite margarinom i obično mleko posnom verzijom. 

  • Sastojci:
  • 250 g spanaća 
  • 250 ml mleka 
  • 20 g putera 
  • 1 kašika brašna 
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščica 
  • 1/4 kašičice bibera 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema: 

Kratko obarite spanać, pa ga dobro ocedite i iseckajte. Puter istopite u šerpi, pa propržite brašno, a onda dodajte i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, a na kraju dodajte so, biber i muskatni oraščić, pa promešajte. Dodajte spanać i mešajte još nekih 5 minuta, pa sklonite sa šporeta. 

Izvor: Stvar ukusa