Slane torte su nekada bile rezervisane samo za proslave ili slave, a danas možete da ih jedete i za ručak. Postoji toliko raznovrsnih recepata za slane torte, a mi vam donosimo ovaj sa krompirom, graškom i mesnim nareskom. Priprema nije teška, ali zahteva malo vremena.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 g šargarepe
- 100 g mesnog nareska
- 100 g graška
- 4 jajeta
- 30 ml ulja
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir isecite na kolutove, pa sipajte u posudu i prelijte vodom. Ostavite 10 minuta, pa procedite. U veliki tiganji ili plitju šerpu sipajte ulje, pa propržite krompir. Na pola prženja dodajte šargarepu isečenu na kockice i grašak. Posolite i pobiberite, pa pržite još malo. Na kraju dodajte seckani mesni narezak. Pržite još nekih 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Dodajte umućena jaja i promešajte. Polovinu smese sipajte u tepsiju obloženu pek papirom, pa pospite rendanim sirom. Preko stavite presotalu smesu sa krompirom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim sklonite foliju, pospite preostalim sirom i pecite još 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa