Jedni od glavnih vesnika jeseni svakako su jabuke, cimet, ali i kafa late sa bundevom. Radi se o napitku koji je u poslednjih nekoliko godina osvojio svet, a pravi ljubitelji jeseni su jedva čekali hladnije dane da uživaju u njemu. Postoji mnogo recepata za kafe late od bundeve, ali mi sa vama delimo verziju u nastavku koja je kremasta, slatka i miriše na jesen.
- Sastojci:
- 2 šolje espresa pola šolje vruće domaće kafe
- 1 šolja mleka po izboru
- 3 kašike pirea od bundeve
- 1-2 kašike javorovog sirupa, za zaslađivanje
- 1 kašičica začina za pitu od bundeve
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Šlag za preliv (opciono)
Priprema:
Sipajte mleko u manju šerpu i zagrevajte na srednje niskoj vatri dok ne bude vruće i skoro da provri, ali nemojte da proključa. Napravite kafu i sipajte u veliku šolju ili staklenu teglu. Dodajte pire od bundeve, javorov sirup, začin za pitu od bundeve i vaniliu i mešajte dok se dobro ne sjedini. Koristite mutilicu za mleko da napravite penu, a zatim sipajte u šolju preko prethodne smese. Ukrasite šlagom po želji i pospite sa malo dodatnog začina za bundevu ili cimeta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE