Ako u kući imate pakovanje paste, par začina, i tražite dobar recept za testeninu, imamo nešto još bolje - 3 recepta za najukusniju testeninu ikada, a ne zna se koji je jeftiniji!
Testenine sa sosom su odličan ručak, večera ili prilog ako želite malo "jači" obrok. Kao kruna italijanske "kučine povere", odnosno sirotinjske kuhinje, testenina je uvek vrlo jednostavna, ali pametno ukombinovani sastojci je čine nezaboravnom!
Ovo su 3 najbolja recepta za testeninu, a koštaju manje od 500 dinara!
Testenina sa puterom i paradajzom
- 200 grama špageta
- Konzerva paradajza
- 3 kašike putera
- 1 crni luk
- So, biber
Obarite špagete, a prodinstajte sitno seckani crni luk na puteru, i potom dodajte paradajz. Izmešajte, pobiberite i poslužite toplo.
Testenina aglio e olio
- 200 grama špageta
- Maslinovo ulje
- 4 čena belog luka
- Peršun
- So, biber
- Parmezan (ako želite)
Prodinstajte na maslinovom ulju sitno seckani beli luk. Posolite, pobiberite, i ostavite da se prohladi dok skuvate špagete. Pomešajte ih sa uljem i belim lukom, pospite peršunom i parmezanom i poslužite.
Testenina Alfredo
- 200 grama papardela (širokih rezanaca)
- 4 kašike putera
- 200 mililitara pavlake za kuvanje
- 150 mililitara mleka
- 2 čena belog luka
- Parmezan
- So, biber
Skuvajte papardele, a na puteru propržite beli luk iseckan na sitno. Zalijte mlekom i pavlakom za kuvanje, pustite da provri, umešajte testeninu, začinite solju i biberom, pospite parmezanom i to je to!
Pogledajte video:
BONUS VIDEO: Kako se pravi "Barbi" testenina!
Izvor: StvarUkusa