Kada dođemo sa posla, a umorni smo da bismo spremali večeru rešenje su obrok salate. Lako i jednostavno se prave, sastojke uglavnom možemo kombinovati od onoga šta trenutno imamo u frižideru, i što je najvažnije zasitne su. Na taj način unećemo sve potrebne hranljive materije, a nećemo potrošiti mnogo vremena na pripremu. Sve što vam treba za ovu salatu je jedna konzerva tunjevine, feta sir i povrće poput paradajza i krastavca. Sve iseckate, pomešate i prelijete maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Sastojci:
- šaka rukole ili bilo koje druge zelene salate
- 2 krastavca
- pola glavice crvenog luka
- 10 čeri paradajza
- 1 konzerva tunjevine
- 100 g feta sira
- 10 maslina
- Za preliv za salatu:
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- origano, so, biber
Priprema:
Rukolu isecite na malo sitnije komadiće i stavite na dno činije. Krastavac isecite na kockice, crveni luk na brkove, čeri paradajz na četvrtine, fetu na kockice, masline na trećine. Sve stavite preko rukole. Tunjevinu ocedite pa i nju dodajte preko. Napravite preliv tako što ćete pomešati limunov sok, maslinovo ulje i začine. Prelijte salatu i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE