SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE - URNEBES SALATA: Roštilj je još bolji uz nju, a priprema najbrža i najlakša

Urnebes salata je laka za pripremu, a super je prilog.

Shutterstock

U jedan od najpoznatijih srpskih specijaliteta spada i urnebes salata. Pravi se od jeftinih sastojaka, a ovu pikantnu salatu na jugu Srbije najčešće jedu uz roštilj. Sastojci su poprilično jednostavni i jeftini, a samo se pomešaju i salata je spremna. Bitno je da je ostavite da se ohladi par sati u frižideru. 

  • Sastojci: 
  • 400 g sitnog sira
  • 3 kašike kajmaka 
  • 2-3 čena belog luka
  • 1-2 kašike ljute tucane paprike 
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • maslinovo ulje

Priprema:

Sir izgnječite viljuškom, a ostale sastojke, kao što su kajmak, tucana paprika, beli luk, ulje i slatka mlevena paprika izblendirajte. Pomešajte dobijenu smesu sa sirom i sjedinite. Probajte, pa ako je potrebno posolite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru par sati. 

Izvor: Stvar ukusa