Kada se pravi kupus salata, svi odmah pomisle na onu standradnu, kada se kupus samo izrenda i začini. Popularna je postala i američka kupus salata sa majonezom, a donosimo vam recept i za azijsku. Sigurni smo da će vam se dopasti, a tajna fenomenalnog ukusa je u prelivu, kao i prepečenom susamu. Ova kupus salata se pravi lako, a odlična je uz meso, pogotovo pečenje.
- Sastojci:
- 1 manji kupus
- 60 ml soja sosa
- 2,5 kašike pirinčanog sirćeta
- 2 kašike ulja
- 2 kašike susamovog ulja
- 2,5 kašika šećera
- 2-3 kašike semena susama
Priprema:
Iseckajte kupus na trake ili ga izrendajte, pa operite. U posudi pomešajte soja sos, pirinčano sirće, ulje, susamovo ulje i šećer. Prelijte preko salate. Dobro promešajte da se svi sastojci lepo sjedine, pa pospite susamom koji ste prethodno ispekli.
Izvor: Stvar ukusa