POHOVANI MLADI LUK: Postoji caka da bude savršeno hrskav, sve zavisi od temperature (VIDEO)

Pohovani mladi luk je odlična grickalica, pogotovo kada vam dođu prijatelji.

Printscreen/Instagram/feelingtastyy

Mladi luk mnogi jedu u salati, ali i kao prilog uz meso. Međutim, ako volite ukus mladog luka, a želite da probate nešto drugačije mi vam predlažemo da ga ispohujete. Poh se sastoji od aromatičnih začina, piva i brašna, a što je smesa za poh hladnija, to će i mladi luk biti hrskaviji. 

  • Sastojci:
  • mladi luk
  • 100 g brašna 
  • 25 g kukuruznog brašna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 250 ml hladnog piva 

Priprema: 
Isecite krajeve mladog luka, pa ga isecite na trećine. U činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno i začine, pa sipajte pivo. Dobro sjedinite, ako je potrebno dodajte još piva. Uvaljajte luk u smesu i pržite u zagrejanom ulju (što je smesa hladnija to će mladi luk biti hrskaviji).

This browser does not support the video element.

Pohovani mladi luk  Instagram/feelingtastyy

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pljeskavice od krompira i šunke  Instagram/foodiechina888

Izvor: Stvar ukusa