Uskoro počinje sezona slava, a zna se koja salata zauzima centralno mesto. U pitanju je ruska salata koja je nezaobilazna na svakoj proslavi. Predlažemo vam da napravite ukusniju i jednostavniju verziju, a u pitanju je salata sa pieltinom, pečurkama i kiselim krastavcima. Ukus je više nego odličan, a gosti će biti odešvljeni.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 300-400 g šampinjona
- 3 kisela krastavca
- 1 šargarepa
- majonez
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 100 g kukuruza
- Za marinadu luka:
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 3 kašike sirćeta
- 80 ml vode
Priprema:
Luk isecite na rebarca, pa stavite u posudu, pošećerite, posolite, prelijte vodom i sirćetom. Ostavite da se marinira nekih 10 minuta. Belo meso skuvajte, pa sitno iseckajte i poređajte na dno posude. Jaja umutite i ispecite kao palačinku. Preko mesa premažite majonez, pa poređajte sitno iseckane pečurke koje ste prethodno propržili. Preko poređajte rendanu šargarepu, pa opet premažite majonezom, pa poređajte sitno seckani kiseli krastavac. Na kraju stavite marinirani luk preko, koji ste prethodno procedili. Pospite kajganom isečenom na trake, pa premažite majonezom. Pospite kukuruzom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa