Savršena domaćica zna kako da spremi staro srpsko jelo - pihtije. One su obično neizostavne na slavskoj trpezi, a mi predlažemo da napravite i pihtije u obliku šunke. Ovo fantastično predjelo možete da stavite na hleb umesto šunke, a kombinacija sastojaka ga čini savršeno ukusnim.
- Sastojci:
- 300 g pilećih prsa
- 200 g kiselih krastavaca
- 200 g kiselih paprika
- peršun po ukusu
- Za bujon:
- 700 ml vode
- 300 ml suvog belog vina
- 18 g soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 2 g bobica kleke
- 1 lovorov list
- sirće po ukusu
- 150 g želatina
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, belo vino, so, biber, slatku papriku, šećer, kleku, lovorov list i sirće po ukusu. Dodajte meso koje ste isekli na kockice. Kuvajte meso dok ne omekša, ali pazite da ne prekuvate, jer će tako biti suvo. Procedite supu, a u posudi pomešajte iseckano meso, krastavac, papriku i peršun. U bujon dodajte želatin i lepo razmutite, pa ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Zatim otopite, pa u kesu za pečenje stavite povrće i meso i sipajte bujon sa želatinom. Oblikujte valjak, pa dobro zatvorite. Ostavite u frižideru nekih 24 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa