RUSKI RECEPT ZA PILEĆU BELU ČORBU: Od srpske se razlikuje samo u jednoj stvari, a mnogo je ukusna (VIDEO)

Topla čorba je uvek dobra preporuka kada zahladni, a pileća bela je naš predlog.

Printscreen/YT/ Готовим с Оксаной Пашко

Pileću čorbu treba svako da zna da napravi jer ne samo da je ukusna, ona je i poprilično zdrava. Takođe, super je posluženje na slavama i gosti nikad ne odbijaju tanjir tople supe ili čorbe. Isprobajte i ruski recept za odličnu belu pileću čorbu, a od naše pripreme je razlikuje samo jedna stvar. Oni povrće proprže umesto da kuvaju, pa čorba tako ima jaču aromu. 

Sastojci:

  • 3 l vode 
  • 2 bataka 
  • 400 g krompira 
  • 60 g rezanaca 
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 1 veza peršuna 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 1 žumance 
  • 1 kašika brašna 
  • 1 lovorov list

Priprema:
Sipajte batake u šerpu, dodajte biber u zrnu i lovorov list, pa sipajte vodu. Nakon ključanja kuvajte još pola sata. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, papriku i rendanu šargarepu. Iz supe izvadite meso, pa dodajte seckani krompir i kuvajte 5 minuta. Zatim dodajte rezanca i kuvajte još 5 minuta. Isecite meso, pa vratite u supu, a dodajte i proprženo povrće. Promešajte i kuvajte još malo. Umutite žumance, pavlaku i brašno i pazite da se ne naprave grudvice. Zatim sipajte kutlaču čorbe i brzo mešajte da se sve sjedini. Sipajte dobijenu smesu u čorbu i promešajte. Na kraju dodajte seckani peršun, posolite i pobiberite. Promešajte ponovo. Čorba je gotova. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE