PARADAJZ ČORBA SA CVEKLOM: Krčka se u aromatičnim začinima, bogatog ukusa

Paradajz čorbu sa cveklom i aromatičnim začinima sigurno niste jelo dosad. Ukus je božanstven!

Printscreen/YT/Hebbars Kitchen

Paradajz čorba mnogima je jedno od omiljenih predjela. Popularna je širom sveta, a može se spremati i u hladnoj varijanti, kao gaspaćo. Predlažemo i paradajz čorbu sa cveklom spremljenu na indijski način. Krčka se u brojnim aromatičnim začinima poput kardamoma i kumina. Neverovatno je kremasta i vrlo bogatog ukusa!

Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 iseckanog crnog luka
  • 5 čenova belog luka
  • 1 lovorov list
  • 5 paradajza
  • 1/2 šargarepe
  • 3 šolje vode
  • 1/2 kašičice bibera u zrnu
  • 1 kašičica začinske ljute paprike
  • nekoliko zrna kardamoma (začin)
  • malo iseckanog korena đumbira
  • 1 čili papričicu
  • 4 parčića cvekle
  • 1/2 kašičice kumina u prahu
  • 1/2 kašičice korijandera u prahu
  • 2 stabljike korijandera

Recept za paradajz čorbu sa cveklom:

U duboki tiganj dodajte ulje, lovorov list, kardamom i biberu zrnu, pa promešajte. Dodajte čenove belog luka, iseckan koren đumbira, prepolovljenu čili papričicu i iseckan crni luk. Promešajte začine, dodajte šargarepu, cveklu, pa dobro promešajte. Ubacite iseckan paradajz i začinsku ljutu papričicu. Dobro sjedinite sastojke za paradajz čorbu, pa uspite vodu. Dodajte korijander, pa ponovo promešajte. Prekrijte šerpu i ostavite da paradajz čorba ključa 20 minuta. Procedite čorbu, a povrće i začine izblendirajte. Kroz cediljku ubacite u proceđenu paradajz čorbu izblendirano povrće i začine. Ubacite puter, paradajz sos, dobro promešajte, pa pustite da proključa na laganijoj temperaturi. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Punjeni paradajz sa sirom i jajima  TikTok/ polys_cuisine

 Izvor: StvarUkusa