DIJANIN RECEPT ZA GROŽĐE I PAPRIČICE U TEGLI: Odličan ukus šarene zimnice koja se pravi u svega nekoliko koraka

Za zimnicu možete da ukiselite i voće i povrće, a obavezno isprobajte Dijanin recept za grožđe i papričice u tegli.

Dijana Ademović

Ako još niste počeli, pravo je vreme da spremate zimnicu. Kada dođe hladnije vreme svi joj se raduju, a specijaliteti poput ajvara, lovačke salate, turšije... su neizostavni. Umesto da kupujete, pripremite ono što je jednostavnije i što može da se sprema u stanu. Upravo takav je i recept za grožđe i ljute papričice u tegli koji nam je poslala naša čitateljka Dijana. 

  • Sastojci:
  • 1 kg belog grožđa
  • 1 kg ljutih papričica
  • 2 l vode
  • 550 ml alkoholnog sirćeta
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • 200 g šećera
  • 150 g soli
  • 1/2 kesice vinobrana
  • 1/2 kesice konzervansa

Priprema:
Operite papričice, osušite i izbockajte. Grožđe odvojite od peteljki i operite. Poređajte namirnice u čiste, sterilisane tegle. U vodu sipajte sirće, so, šećer, konzervans i vinobran. Kad proključa, ohladite na sobnoj temepraturi i sipajte u tegle do vrha. Ubacite zrna bibera i zatvorite tegle. Odložite na tamno i hladno mesto.

Recept poslala Dijana Ademović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE