Ako još niste počeli, pravo je vreme da spremate zimnicu. Kada dođe hladnije vreme svi joj se raduju, a specijaliteti poput ajvara, lovačke salate, turšije... su neizostavni. Umesto da kupujete, pripremite ono što je jednostavnije i što može da se sprema u stanu. Upravo takav je i recept za grožđe i ljute papričice u tegli koji nam je poslala naša čitateljka Dijana.
- Sastojci:
- 1 kg belog grožđa
- 1 kg ljutih papričica
- 2 l vode
- 550 ml alkoholnog sirćeta
- 1 kesica bibera u zrnu
- 200 g šećera
- 150 g soli
- 1/2 kesice vinobrana
- 1/2 kesice konzervansa
Priprema:
Operite papričice, osušite i izbockajte. Grožđe odvojite od peteljki i operite. Poređajte namirnice u čiste, sterilisane tegle. U vodu sipajte sirće, so, šećer, konzervans i vinobran. Kad proključa, ohladite na sobnoj temepraturi i sipajte u tegle do vrha. Ubacite zrna bibera i zatvorite tegle. Odložite na tamno i hladno mesto.
Recept poslala Dijana Ademović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE