TATJANIN RECEPT ZA PREVRNUTU PAPRIKU: Specijalitet koji treba da se nađe u svakoj zimnici

Paprike se nalaze u skoro svakom receptu za zimnicu, a mi vam predlažemo omiljeni naše čitateljke Tijane, a to je prevrnuta paprika.

Tatjana Šajinović

Domaća zimnica je mnogo kvalitetnija, a i jeftinija od kupovne. Možda je priprema malo zahtevnija, pogotovo ako uključuje pečenje paprika, ali na kraju se isplati. Naša čitateljka je Tatjana je poslala recept za divne prevrnute paprike koje mogu da se služe kao salata. Prvo se ispeku, a zatim ih ostavite da odstoje u tečnosti koja se pravi sa sirćetom. 

  • Sastojci:
  • 5 kafenih šolja sirćeta
  • 5 kašika soli
  • 15 kašika šećera
  • 20 kašika ulja
  • 1 konzervans
  • čenovi belog luka

Priprema:
Crvenu rogu radeći na pola i dosta staviti u tepsiju.Peći na 200 stepeni dok ne omekša.Kad je gotova staviti u teglu od 4 litre u kojoj je pripremljena smesa.Slagati vruće polutke u teglu,zatim zavesti teglu celofanom,zatim još koji celofan i zategnuti gumom.Potom prevrnuti u plastičnu posudu,pokriti i ostaviti da stoji 48 sati.Potom normalno odložiti teglu.

Recept poslala Tatjana Šajinovic

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE