DOMAĆI DŽEM OD VIŠANJA: Potpuno prirodan, bez trunke šećera, a savršeno ukusan

Domaće džem je odličan za palačinke, vanilice...

Shutterstock

Zimnica ne može da se zamisli bez džema, domaćeg slatkog namaza koji se odlično slaže uz palačinke. Možda deluje komplikovano, ali priprema je jednostavna i mi vam predlažemo da napravite ovaj sa višnjama. Ako volite džem, ali  i vodite računa o ishrani, onda je ovaj recept idealna za vas, jer se pravi bez šećera. Za prirodni domaći džem vam je potrebno samo voće. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg višanja

Priprema: 

Višnje prvo očistite i operite, pa kuvajte. Povremeno promešajte, pa posle pola sata sklonite sa šporeta i usitnite ih štapnim mikserom. Onda vratite na šporet i kuvajte još 30-45 minuta. Sipajte dobijeni džem u sterilisane tegle. 

Izvor: Stvar ukusa