AROMATIČNE I PIKANTNE ŠLJIVE U TEGLI: Šake pune začina i ljuta paprika - top kombinacija

U zimnicu ove godine uvrstite i ukiseljene šljive.

Printscreen/YT/ Melissa Mir

Vreme je da se priprema zimnica, a pored klasičnih specijaliteta predlažemo vam da napravite i šljive u tegli. Ovo pikantno i aromatično ukiseljeno voće je zanimljivog ukusa, a priprema nije nimalo komplikovana. 

  • Sastojci:
  • 2,5 kg šljiva 
  • šaka nane 
  • šaka bosiljka 
  • 2 ljute paprike 
  • 1 glavica belog luka 
  • lovorov list
  • 1 kašika šećera (po tegli) 
  • 1 kašičica soli (po tegli) 
  • 20 ml sirćeta (po tegli) 
  • vrela voda 

Priprema:
Šljive presecite na pola, ali ne do kraja, pa izvadite košticu. Bosiljak, nanu, beli luk i očišćenu papriku dobro izblendirajte. U sterilisanu teglu poređajte šljive i sipajte kašiku do dve dobijene smese, zatim dodajte šećer, so i sirće. Prelijte vrelom vodom i poređajte tegle u šerpu sa ključalom vodom u koju ste stavili krpu. Poklopite i ostavite nekih 7-8 minuta. Izvadite iz šerpe, pa još jednom dobro zatvorite tegle. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!  Kuirir televizija

Izvor: Stvar ukusa