ZAŠTO SE MESO UMOTAVA U KORU OD BANANE: Profesionalci odavno koriste ovaj trik, a rezultat je iznenađujući

Pomoću kore od banane ispecite savršeno meso.

Printscreen/YT/ ХитроУмно

Postoji mnogo trikova koji će pomoći neiskusnim domaćicama da naprave odlično meso za ručak. Ali, čak i one iskusne domaćice verovatno ne znaju da mogu da peku meso sa korom od banane. Profesionalni kuvari otkrili su trik kako da meso bude ukusnije i sočnije, a za to je zaslužena kora popularnog voća. 

Ako želite da pečete meso u rerni, onda ga dobro začinite, pa umotajte u koru od banane. Pričvrstite kuhinjskim koncem, a zatim stavite u tepsiju i pecite. Pre serviranja uklonite koru. Meso je mekše i aromatičnije. Takođe, ovaj trik sa korom možete da koristite i ako kuvate govedinu. Tada u šerpu ubacite i koru, a ona će pomoći da se meso brže skuva i da bude mekše.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE