KAKO DA SE MAKARONE I PIRINAČ NE ZALEPE TOKOM KUVANJA: 1 sastojak je jeftiniji od ulja, a dobija se isti rezultat

Kada kuvate makarone ili pirinač svi znaju da je potrebno malo ulja, kako se ne bi zalepili. Ali, postoji sastojak koji je jeftiniji, a pomaže isto kao i ulje.

Shutterstock

Svima koji su barem jednom kuvali makarone ili pirinač se desilo da se zalepe. To možda ne deluje strašno, ali hrana tako postaje bezukusna i bitno je da to sprečite. Svi znaju za trik italijasnkih kuvara koji su otkrili da ako želite dobro skuvate makarone koje se ne lepe, treba da dodate kašiku maslinovog ili običnog ulja. Isto važi i za pirinač. 

Ali, postoji još jedna jednostavna namirnica, koja je jeftinija od ulja, a koja će jelo učiniti boljim. Reč je o soku od limuna. Sve što treba da uradite je da sipate malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuvaju. Limunov sok će malo uticati na ukus jela, ali daće mu poseban šmek, a ono se sigurno neće zalepiti. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE